Chrysler oznámil finanční výsledky za 1. čtvrtletí 2010

23. 4. 2010  |  Tiskové zprávy

Za první čtvrtletí roku 2010 se Chrysler Group LLC povedlo dosáhnout kladného provozního zisku 143 milionů dolarů a pozitivního cash-flow 1.490 miliónů dolarů, což vede k posílení cash pozice na 7.367 miliónů dolarů.

Celosvětové prodeje automobilů značek Chrysler, Jeep® a Dodge činily 334.000 kusů

za 1. čtvrtletí 2010 v porovnání s 318.000 ve čtvrtém čtvrtletí 2009. Podíl na americkém trhu vzrostl na 9,1 procenta z 8,1 procenta a podíl na kanadském trhu se zvýšil na 13,7 procenta z 11,6 procenta oproti minulému období. V prvním čtvrtletí 2010 došlo k nárůstu čistých tržeb o 3 procenta v porovnání s předchozím čtvrtletím, na celkových 9.687 milionů dolarů. Čistá ztráta v 1. čtvrtletí 2010 byla snížena na 197 miliónů dolarů, což znamená výrazný pokles díky zvýšení výkonnosti.

„Tento pozitivní provozní výsledek za první čtvrtletí je konkrétní údaj pro naše zákazníky, prodejce a dodavatele, že cíle, které jsme vytyčili pro rok 2010, jsou dosažitelné. Vygenerovaná hotovost poslouží k financování investic v našem produktovém portfoliu a repozici značky. Jsme přesvědčeni, že Chrysler bude i nadále zvyšovat prodeje produktů i ve druhém čtvrtletí, kdy bude uveden na trh nový model 2011 Jeep ® Grand Cherokee. Navíc, později v tomto roce, Chrysler představí 16 nových nebo obnovených modelů, včetně nového Chrysler 300, Dodge Charger, E-CUV, ikonického Fiat 500 a nahrazení modelu Sebring", řekl Sergio Marchionne, výkonný ředitel, Chrysler Group LLC.

Modely vozů

Caliber